Fredagsenkät


Ja, jag vet att det är lördag, men jag hoppar ju ändå på en enkät från förra veckan (för frågorna passade mig som handen i handsken) så därför tänkte jag att det inte spelar någon roll.

Enkäten hittade jag hos Kajsa men den kommer ursprungligen härifrån. Et voila!

1. Vad läser du just nu?

  • Blodsmagi av Tessa Gratton. En underbart spännande bok right up my alley. Jag gillar det skarpt.
  • Ambassadören av Björn Amby
  • Dracula av Bram Stoker
  • Gåtan Maria Magdalena av Laurence Gardner
  • Under kupolen av Stephen King

Dessa läser jag alltså parallellt med varandra och varvar lite för vilket humör jag är på. 🙂 Och vilken bok som ligger närmast.

2. Vad tänker du ge dig på härnäst?

Sista delen i Hungerspelstriologin, Revolt. Jag måste bara få veta hur det går. Sedan är jag sugen på att läsa någon Sherlock Holmes-bok.

3. Poirot eller Miss Marple?

Definitivt Miss Marple. En go liten dam som inte är rädd att stå för vad hon tycker. Nyfiken och lite barnslig fortfarande. Här är min nåltovade Miss Marple, som jag gjorde till min moster

4. Sherlock eller James Bond?

Åh måste jag välja? Fy vilket svårt val. När jag var yngre älskade jag James Bond. Såg alla filmer, skaffade alla låtar till varje film, läste böcker av Ian Fleming. (En gång var jag på en fest där det förekom en quiz, med tema James Bond. Gissa vem som råkade sopa hem hela klabbet? ehm…)

Men sedan har vi ju Sherlock Holmes. Smart detektiv. Och cool och snygg – speciellt i filmatiseringarna med Robert Downey Jr! Oh! Och serien Sherlock, som går på svt nu. Näst sista avsnittet kommer dessutom idag! 🙂

5. Nämn en bok som utspelar sig i London

Oliver Twist av Charles Dickens.


0 tankar om “Fredagsenkät