Från Billy Idol till Sherlock Holmes


Dancing with myself av Billy Idol och Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström

För tillfället är jag inne i en biografiperiod. I helgen plöjde jag mig igenom boken om Billy Idol. När jag var liten lyssande jag på en skiva med hans greatest hits. Framför allt lyssnade jag på den när jag skrev. ✍️

Därför var den boken spännande att läsa och även intressant. Billy Idol hänvisar till sin samtid i både musik och politik och förklarar hur och varför hans låtar kom till. Hans liv är en riktig berg- och dalbana av känslor, händelser och tillstånd. Och han skriver på ett snyggt och engagerande sätt. Dancing with myself rekommenderar jag.?

Just nu läser jag tegelstenen om Sherlock Holmes. Som den #superwholock som jag är gillar jag att grotta ner mig i sånt här. Jag har inte kommit långt men än så länge gillar jag den. Boström skriver med cliffhangers och roliga berättelser hur den kändaste fiktiva detektiven kom till och utvecklades genom tiden.

Har du läst någon av dessa? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar.