Experiment i ull, att sticka en hel tröja i fel storlek 2


Min man ville ha en tröja i ull. Visst sa jag och satte igång. Jag stickade och stickade. Problemet var att det mönster jag följde inte var uträknat för ullgarn och jag lyckades inte rätta till det genom att byta stickor till rätt storlek.

Här blev således resultatet:

Som ni ser på bilden är ärmarna mycket längre än själva tröjan. Det blev alltså fel storlek. Nu har jag skaffat ett mönster som ska stickas i ullgarn. Jag får bara ha mod att repa upp hela tröjan och börja om från början igen. 🙂


2 tankar om “Experiment i ull, att sticka en hel tröja i fel storlek

    • nathaliesjogren

      Ja-a, kanske det. Frågan är om proportionerna fortfarande skulle bli fel. Armarna är ju för långa för resten av tröjan och om den krymper, så krymper den nog bara mindre men samma proportioner. Men det är värt att fundera på. Tack.

Kommentarer är stängda.