Emy – huvudkaraktären i Undergång


I en serie av blogginlägg kommer jag att berätta om de olika karaktärerna i min bok Undergång. Först ut är Emy.

Emy är tvillingsystern till Melissa. Det är Emy som läsaren får följa i boken. Hon är snäll och försiktig, men modig och nyfiken. När Emy och Melissa hittar sin faster död blir hon först chockad och vet inte vad hon ska göra. Strax därefter hamnar Melissa i underjorden, genom att bli slukad av en stor stengroda. Emy tvingas då själv bege sig till underjorden för att rädda sin syster.

Tillsammans med sin tvilling känner hon sig stark och säker, men utan henne famlar hon i mörkret och vet inte riktigt hur hon ska agera eller vem hon kan lita på. Hon tvingas lära sig att försvara sig själv och upptäcker magin inom sig själv medan hon slåss för överlevnad i underjorden.

I underjorden möter hon Mark som hjälper henne att förstå den nya, underliga värld hon har kommit till. Här är ett utdrag när han förklarar hur saker och ting ligger till:

”Ni är tvillingar. Och ni är magiska. En mycket kraftfull kombination. Något som de onda gärna vill lägga vantarna på.”

Emy skakade bestämt på huvudet. ”Det är inte sant. Jag är inte magisk och inte min syster heller.”

Försiktigt tog han hennes hand och strök fingret över bandaget. ”Det var ditt blod som låste dörren. Du har mer magi i dig än du tror. Du vet bara inte om det.”

Hon drog åt sig handen som om hon hade bränt sig och tittade på den under tystnad. Pulsen ökade och hon darrade lätt. Hon ville inte vara magisk, kunde inte vara det. Varför hade hon i så fall inte vetat om det tidigare? Det måste vara en mardröm. Det fanns ingen annan logisk förklaring. Hon önskade av hela sitt hjärta att hon kunde vakna upp och inse att det bara hade varit ännu en av hennes hemska mardrömmar.

Just nu kan du köpa boken Undergång till reducerat pris hos Fantasi-Förlaget.