Drömmar kan verkligen hjälpa


Jag har alltid varit intresserad av drömtydning. Dels vet jag att man kan få hjälp av sitt skrivande av drömmar. Ta t.ex. Bram Stoker som drömde om blod och fladdermöss och sedan skrev Dracula. Dels hänger det ihop med mitt intresse för spådom, tarotkort och även det övernaturliga. När jag var yngre förde jag drömdagbok och försökte tyda mina drömmar (med mer eller mindre lyckade resultat). Numer hinner jag inte alltid detta och på senaste är det inte alltid jag kommer ihåg mina drömmar.

Men inatt gjorde jag det. Jag drömde ihop ett avsnitt av tv-serien Smallville. En dröm som fick mig att kolla på lite Smallville och kolla upp lite klipp på youtube.

Därefter fick jag sug på att skriva, främst att gå igenom de scener jag har fört över till datorn (jag skriver alltid för hand först). Och då upptäckte jag att en del av scenerna hade jag bara skrivit av halva. Så nu blev det till att gå över mina anteckningar och dubbelkolla. Lite jobbigt men med storybox funkar det bra, för där har man en bra överblick.

Snart är alla scener inför första utkastet klara och jag kan börja sortera och flytta runt i texten. Jag ser faktiskt fram emot redigeringsarbetet med det här manuset. Kanske knasigt, men jag har ju då stommen och behöver inte skriva av mig allt utan mera finslipa.