Drakviskaren av Lovisa Wistrand


Har du läst Drakviskaren av Lovisa Wistrand?

  • Inte? Då har du missat en underbart bra bok

  • Naturligtvis! Då vet du vad jag pratar om

(Det här inlägget innehåller affiliatelänk från Bokus)

Ska du bara läsa en bok, ska du läsa Drakviskaren

I höstas var jag på bokmässan och köpte på mig en hel drös av böcker. Jag har redan en hel del som står på min Att-läsa-lista och därför lät jag de flesta vara när jag kom hem i väntan på sin tur. Men det var en bok som jag inte kunde låta bli att börja läsa. Och en bok som jag inte kunde sluta läsa. Drakviskaren.

Redan från början sögs jag in den spännande historien och rafflande tempot. Det är en bok om hämnd, kärlek och förbjuden magi. Den handlar om solalven Iszaelda.

 

 

 

 

Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in.

När byn attackeras och bränns till marken, ger sig
Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frost-klädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom.

Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in
i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det
onda är vingtunn.

Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?

Den här fantasyboken är inte som andra böcker. Språket är rappt, snyggt och gör att man kommer igenom den 500 sidor tjocka boken på ett ögonblick. De finns de som glömde att sova, glömde att äta när de läste den här boken. Jag var inte långt ifrån. Vissa sidor gick jag t.om. tillbaka och läste om – något jag inte brukar göra.

Författaren har ett unikt språk och har dessutom ett eget måttsystem för tider och avstånd. Det vävs in snyggt i berättelsen och bygger på känslan av att man är i en helt annan värld.

Är det bara en bok du ska läsa, så är det Drakviskaren.

Den får 5 koppar av 5

Läs den själv och se!