Cry Wolf av Patricia Briggs 2


Patricia Briggs har skrivit många böcker om varulvar och speciellt om Mercy Thompson. Jag har varit nyfiken på att läsa hennes böcker men visste inte om de var bra och om jag skulle orka börja på en sådan stor serie av böcker. Därför provade jag en av hennes triologier istället. Triologin börjar med Cry Wolf och jag blev inte besviken. (Det här inlägget innehåller affiliatelänkar från Bokus.com)

Första gången jag stötte på Patricia Briggs var genom boken Shifting Shadows. Det är en novellsamling där hon utvecklar och berättar bakgrundshistorier till olika karaktärer som förekommer i hennes böcker om Mercy Thompson (en kvinnlig varulv). Jag tänkte att Shifting Shadows kunde vara en bra ingång till författaren. Den finns här på bokus.com

I den boken stötte jag på karaktären Anna och hur hon får veta att hon är något så ovanligt som en Omegavarulv, dvs en som inte är en ledare och inte heller en undergiven varulv. Utan något helt unikt, självständigt. Just den novellen gjorde mig väldigt nyfiken och snart upptäckte jag att Briggs hade skrivit en triologi om Anna och hennes partner Charles Cornick.

I Cry Wolf kämpar Anna med att lära sig förstå innebörden med att vara en Omega, att lära känna Charles och att våga vara sig själv. Samtidigt dyker det upp en ensam varulv som attackerar några vandrare i skogen och Charles, tillsammans med Anna, åker iväg för att undersöka det hela.

Det här är en spännande och snabbläst bok. Den är på engelska, men jag tycker att den är lättförståelig. Jag gillar Briggs värld kring varulvar och att det finns så många dimensioner på dem. Jag blir verkligen nyfiken på alla de andra karaktärerna och vill läsa mer. Det här är definitivt inte min sina bok av Patricia Briggs som jag läser. Jag rekommenderar den verkligen. Du kan köpa den här på bokus.

På youtube berättar jag mer om boken.

Cry Wolf får 5 koppar av 5 av mig. 


2 tankar om “Cry Wolf av Patricia Briggs

  • Tora Greve

    Jag tänker ofta på att ensamvargarna som då och då kommer ner i våra trakter måste vara omegavargar. De kanske lockas hit av signaler från vargar i Mellan-Europa? Inte för att jag tror de är varulvar, det är på grund av beteendet.

Kommentarer är stängda.