Buffy the vampire slayer – avsnittet Passion


För några dagar sedan var det årsdag för avsnittet Passion av Buffy. Detta är en av mina favoritavsnitt. Varför? Just för att en av karaktärerna, Angel, blir ond och gör det oförlåtliga. Jag älskar när en karaktär som har varit god plötsligt blir ond. I Buffy händer detta några gånger för Angel men även i hans egna serie Angel. Visst är det intressant med vanliga skurkar som ska motarbeta hjälten, men jag tycker ändå inte finns något som går upp mot någon som byter sida. Någon som släpper alla hämningar och bara agerar. På något sätt blir de saker personen gör än värre än om någon som varit ond från början skulle ha gjort det.

Just också att Angel har haft ett kärleksförhållande med Buffy och hjälpt henne i kampen mot ondskan. Helt plötsligt förvandlas han och blir en del av den ondska som Buffy måste bekämpa. Det ger verkligen djup till serien.

Jag har sagt det igen, men säger det gärna igen: Buffy vampyrjägaren är en av de bästa serierna. Har du inte sett den – SE DEN!  Vill ni veta mer vad just avsnittet Passion handlar om läs här.