Boktips: Patricia Briggs, Pax-serien och Ronja Rövardotter


Inlägget är reklam för Adlibris och innehåller annonslänkar

Idag kunde jag inte låta bli. Det var någon vecka sedan jag läste ut min senaste bok av Patricia Briggs och nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag var bara tvungen att köpa nästa bok i serien. Och dessutom boken därefter för att slippa detta abstinens som brukar ske när jag har läst ut en av Briggs böcker. Jag har nu kommit till River Marked, den 6:e boken i serien och jag hoppas och tror att den är lika bra som alla de andra.

Den första boken i Briggs serie om Mercy Thompson heter Moon Called. Den handlar om skiftaren Mercy som kan förvandlas till en präriervarg (cayote) och är även en bilmekaniker. Hon lever i en stad (och ett samhälle) där det i skuggorna finns varulvar, häxor och varulvar. I varje bok stöter hon på problem men med sin självständighet och oräddhet möter hon sina faror och löser mysterier.

 

 

Det blev dessutom en del böcker till barnen också. Bland annat andra delen i PAX-böckerna. Det är en bra blandning av kapitelbok och seriebok, då det är bilder på varannan sida ungefär och det är samtidigt en mycket spännande historia.

Baksidestexten: ”I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.”

Köp din eget ex av PAX Nidstången här.

 

 

Apropå serietidningar så kom ju Ronja Rövardotter för några år sedan ut i en ny tappning i form av anime (gick på SVT play) och manga. Jag och mina söner har läst första delen, Ronja Rövardotter, flera gånger. Det är en underbar version av boken och handlar om den första tiden i Ronjas liv då hon föds och tar sina första steg ut i världen och skogen. Nu är det dags för andra delen, Vildvittrorna.

Du kan köpa första delen här och andra delen här.

Vilken var den senaste boken du köpte?