Bokrecension: Fair Game av Patricia Briggs 5


Titel: Fair Game
Författare: Patricia Briggs
Språk: Engelska

Inlägget är reklam för Adlibris och innehåller annonslänkar

It is said that opposites attract. And in the case of werewolves Anna Latham and Charles Cornick, they mate. The son–and enforcer–of the leader of the North American werewolves, Charles is a dominant Alpha. While Anna, an Omega, has the rare ability to calm others of her kind.
When the FBI requests the pack’s help on a local serial-killer case, Charles and Anna are sent to Boston to join the investigation. It soon becomes clear that someone is targeting the preternatural. And now Anna and Charles have put themselves right in the killer’s sights…

Jag älskar Alpha & Omega- serien av Patricia Briggs. Varulven Charles är en native american från början och född varulv. Det ger honom extra förmågor jämfört med andra varulvar. Hans maka Anna är en Omegavarg, dvs hon är varken en dominant eller en underordnad varg. Istället kan hon lugna dem i sin närhet men samtidigt göra Charles överbeskyddande över henne.

Det är dynamiken mellan dem som jag gillar. Charles är van att leva ensam, att inte dela varken sina tankar eller känslor med någon. Han blev överrumplad av att ha hittat sin maka efter så många år och även om han vet mycket om hur det är att vara varulv är det en annan sak att vara i ett förhållande. Anna däremot är ganska ny som varulv och har ett brutalt förflutet som hon har kommit ifrån tack vare Charles.

Fair Game är den tredje romanen om Charles och Anna – Alpha & Omega. Den här gången blir de förfrågade av FBI att hjälpa till som experter i ett seriemördarfall i Boston. Det visar sig att mördaren är ute efter övernaturliga varelser (så som varulvar och feer) och snart blir de mer inblandade än det var tänkt.

Jag tänker inte på att det egentligen är en detektivhistoria. Den här världen är så välbearbetad och att få lära sig mer om den tillsammans med karaktärerna är intressant och spännande. Visst, man följer med i polisarbetet genom att besöka brottsplatser och prata med vittnen, men det är dynamiken mellan karaktärerna som gör att man vill läsa vidare.

Dessutom gillar jag att den är skriven i 3:e person form. Patricia Briggs böcker om Mercy Thompson är i första persons perspektiv och även om de är väldigt bra, gillar jag mer när man får följa flera olika karaktärer. Speciellt när det är en sådan speciell dynamik mellan Charles och Anna, då är det bra att få läsa bådas tankar och upplevelser.

Efter att ha läst den här har jag redan abstinens och måste köpa nästa bok i serien. Och den här gången får jag köpa flera böcker av Briggs så att jag slipper vänta när jag har läst klart en bok.

Fair Game får 5 koppar av 5

 

Missa inte den här spännade boken. På Adlibris finns den att köpa för endast 89 kr.


5 tankar om “Bokrecension: Fair Game av Patricia Briggs

 • Greycape

  Låter som en intressant kombination deckare och varulvar. Gillar Tv-serien Grimm så detta kanske kan vara en serie för mig att läsa.
  Är det en kärlekshistoria också?

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, gillar du Grimm så passar denna. Och ja, det är en kärlekshistoria. Det är mest för dens skull som jag läser böckerna. 😉

 • Yvonne

  Bokens magiska värld är underbar. När jag blir så gripen av karaktärerna vill jag inte skiljas från dem. Tur det finns fler böcker i serien då!

 • Charlotte

  Jag har inte läst de här böckerna och lägger märke till en blandning av fantasi och verklighet – alltså en värld som är vår, men som ändå har övernaturliga varelser. Lite av … skulle detta vara möjligt? Lite som att blanda fantasy – som ofta utspelar sig i andra världar – med vanlig fiction. Är det en ingrediens som lockar dig?

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, jag gillar det verkligen. Just den subgenren heter Urban fantasy, för den utspelar sig i vår värld men det finns inslag av saker som inte vanligtvis finns där.

Kommentarer är stängda.