Bokmässan är redan över – för min del 4


Så har vi kommit till den tiden på året då det är den stora Bok- och biblioteksmässan. Idag öppnar dörrarna för allmänheten. Men för mig är bokmässan redan över.

Jag var där igår, då det var den enda dagen jag kunde vara där pga mitt dagjobb. Vi hade studiedag och eftermiddagen var öppen för att få åka till bokmässan om man ville. Klart att jag ville.

Jag kom dit vid ett-tiden, banade mig igenom hela mässan för att ta mig till Fantastikgränden. Det bästa stället på hela mässan. Ett år försökte jag verkligen att gå runt och besöka andra platser, men som en magnet drogs jag hela tiden tillbaka till Fantastikgränden. Det är avdelningen där alla fantasy, skräck och sci-fi-författare och förlag håller till. Där träffar man de bästa människorna, upptäcker de underbara böckerna och bara minglar och har kul. I år har de till och med en egen scen!

Jag gick på föreläsningen om Fantastik i skolan, vilket var väldigt intressant. Jag kommer att gå till vår lokala bibliotekarie och sälja in projektet från Apart Förlag.

För mig är det alltid så roligt att komma till Fantastikgränd, för där känner alla varandra. Det blir en stor kramfest och man pratar om tv-serier, karaktärer, cosplay, hur man jobbar med en text m.m. – viktiga nördsaker helt enkelt. Och så planerar jag vidare inför mina kommande böcker.

Allra närmast kommer min bok Serandos förbannelse. Ja, det är den nya titeln på boken som tidigare hette Dödsvinter och I nattens mörker. Det är alltså min debutroman som jag nu skriver om och trycker med nytt innehåll, nytt omslag och ny titel.

Jag kommer även komma ut med en bok i nåltovning och jag pratade detaljer kring den publiceringen med Whip förlag. Boken är färdigskriven, det är bara det formella med storlek, utseende och typ av avtal som vi ska bestämma.

Vilka böcker köpte jag själv, då? I år tog jag bara med mig tre stycken (plus en som jag beställde men som inte var med på mässan, men som kommer att skickas till mig). Förra året köpte jag så många böcker att jag fortfarande inte har hunnit läsa dem. Därför hade jag mer eller mindre köpstopp i år.

Varje år hälsar jag alltid på författaren Kim M. Kimselius i hennes monter. Hon är en författare som jag följer och inspireras av. I år har hon kommit ut med sin 50 bok! När jag besöker hennes monter blir det att jag alltid köper en bok av henne. Och en bok om misstag som författare bör undvika kunde jag inte låta bli.

Sedan ska jag dyka ner i nya författare (nya för mig) genom Toner av Guld av Lupina Opala. En författare som jag har träffat flera gånger på bokmässor och steampunksammanhang. Jag har läst en novell av henne ur Steampunk Sagor, men det här är den första roman som jag läser av henne.

Dessutom delas det ut gratis exemplar av Avgrundsvrål från Fantastikgränd. En samling smakprov från alla olika förlag som ställer ut på bokmässan. Själv medverkar jag med inledningen på Serandos förbannelse (Dödsvinter).

Den här helgen är det full rulle på bokmässan, men själv laddar jag om inför Ull i Kubik, en mässa i ull på Öströö fårfarm. Kanske ses vi där.

Har du varit/ska till bokmässan i år?


4 tankar om “Bokmässan är redan över – för min del

  • Charlotte

    Gudinna så inspirerad jag blir av att läsa din text. Det var åratal sedan jag själv var på bokmässan och jag har själv lite svårt för myllret när det är öppet för allmänheten. Men så roligt att veta vart du ska gå och träffa kompisar och kolleger. Lyllo dej!

    • nathaliesjogren Inläggsförfattare

      🙂 Ja, det är alltid stressigt varje år, för jag dras mellan bokmässan, ull i kubik och familjen. Men det är alltid värt att komma dit när jag väl lyckas.

Kommentarer är stängda.