Bokbloggsjerka – betygssätter du böcker, varför/varför inte? 8


Veckans fråga från Annika är: betygssätter du dina böcker?

Svar: Ja, på bloggen bookiecookiez betygssätter inte bara jag utan även alla de andra cookiezarna. Vi har ett system av kakor mellan ett och tio, där tio är topp. Själv tycker jag det är bra med betyg, för om man vill läsa en recension igen eller om man vill snabbkolla vad någon tycket om en bok är det lätt att hitta svaret. Med hjälp av betyg kan man snabbt få sig en uppfattning vad personen tycker om boken.

Bokbloggsjerka – betygssätter du böcker, varför/varför inte?


Veckans fråga från Annika är: betygssätter du dina böcker?

Svar: Ja, på bloggen bookiecookiez betygssätter inte bara jag utan även alla de andra cookiezarna. Vi har ett system av kakor mellan ett och tio, där tio är topp. Själv tycker jag det är bra med betyg, för om man vill läsa en recension igen eller om man vill snabbkolla vad någon tycket om en bok är det lätt att hitta svaret. Med hjälp av betyg kan man snabbt få sig en uppfattning vad personen tycker om boken.


0 tankar om “Bokbloggsjerka – betygssätter du böcker, varför/varför inte?

 • Lena

  Tycker att det är svårt det där med betygsättning. Det är många faktorer som avgör om en bok är bra eller ej.

  • nathaliesjogren

   En av cookiezarna på bookiecookiez brukar utgå från att alla böcker först ligger på högsta betyg, och sedan drar hon av poäng allt eftersom hon hittar saker hon inte tycker är bra. Så kanske man kan göra?

 • Vargnatts bokhylla

  Sött med kakor som betyg 🙂 Men jag själv tycker det är för svårt att sätta betyg på böcker så jag håller mig till att skriva i ord vad jag tycker och tänker kring böckerna.

  • nathaliesjogren

   Ja, det måste nog komma naturligt för en om det ska kännas bra. När jag var liten skrev jag egna recension (bara åt mig själv) om olika filmer jag hade sett och då betygssatte jag alltid dem. Jag tränade väl kanske upp mig då och det kändes inte konstigt när jag även gjorde det på bookiecookiez. Jag vet inte.

 • kajsalisasblogg

  Själv har jag varit väldigt kritisk till det, eftersom jag tycker det handlar mer om reflektioner som ger mer kött på benen än betyg. Men jobbar man som du beskriver i en grupp så har det fördelar eftersom det skulle bli en himla massa text annars.