Bokbloggsjerka – bad guy/girl 22


Den här veckan frågan Annika vilken bad guy/girl vi gillar mest och varför.

När det gäller den fiktiva värden tycker jag alltid bäst om de onda, för att de är lite mer spännande än de goda. De får lov att göra förbjudna saker och överraskar oftast mer än de goda. Det är väl det där förbjudna som man inte får lova att göra som lockar, tror jag.

Allra bäst tycker jag om när en karaktär går från god till ond. Det kittlar mest i min fantasikista (eller vad man ska säga). Jag brukar nämna detta ibland här på bloggen och en av mina favoritkaraktärer som går från good till bad är Willow i Buffy the vampire slayer.

Hon har lärt sig magiska krafter, men blev mer eller mindre hög på dem. Efter att ha lyckats kontrollera sig och sluta med magi dör hennes älskare. Detta får henne att bli helt mörk och nästan inget kan stoppa henne. Dark Willow är min favorit.


22 tankar om “Bokbloggsjerka – bad guy/girl

Kommentarer är stängda.