Bokbloggsjerka – att lida av bokbaksmälla 18


Den här veckan frågar Annika

Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”?

Först tänkte jag att, nej så boktokig är jag inte att jag får baksmälla av dem. Men sedan började jag läsa listan och upptäckte faktiskt några stycken som jag kan hålla med om. Dessa är:

5. Du har beställt allt annat som författaren har skrivit. Nja, kanske inte precis allt, men det händer att jag gärna läser en, två, tre böcker (ibland fler) av samma författare om jag tycker den första jag läste var bra.

6. Och galet letat efter en följetong. Ja, det har jag gjort! 🙂

7. Eller någon möjlighet att boken har blivit filmatiserad. Absolut! Ibland, när jag vet att en film kommer på bio, försöker jag hinna läsa boken först innan jag ser filmen. Nördig som jag är. Ta t.ex. Sagan om ringen-triologin, The Hobbit, Hungerspelen.

12. Du har undersökt bokens fan community på nätet. Ja, det har jag. Men mest gäller det med tv-serier, men det händer att jag kollar upp det kring böcker också. Eller författare.

17. Du har försökt få dig själv att gå vidare genom att börja på en ny bok, men det är inte riktigt det samma. Ja, det har jag. Speciellt när man har läst en riktigt bra bok, då är alla andra böcker väldigt dåliga.

18. Vilket får dig att drabbas av panik, för du kanske aldrig hittar en historia att älska lika mycket igen. Verkligen.

19. Men, efter ett tag, gör du slutligen det. Ja, men det brukar ibland ta ett tag.

20. För att, även om du inser det eller inte, finns det alltid plats för en annan underbar bok i ditt hjärta. Jajamensan!

21. Och cykeln startar om igen. Ja, den gör onekligen det.

Jag var nog mer bakfull än vad jag först trodde. 😉

Bokbloggsjerka – att lida av bokbaksmälla 18


Den här veckan frågar Annika

Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”?

Först tänkte jag att, nej så boktokig är jag inte att jag får baksmälla av dem. Men sedan började jag läsa listan och upptäckte faktiskt några stycken som jag kan hålla med om. Dessa är:

5. Du har beställt allt annat som författaren har skrivit. Nja, kanske inte precis allt, men det händer att jag gärna läser en, två, tre böcker (ibland fler) av samma författare om jag tycker den första jag läste var bra.

6. Och galet letat efter en följetong. Ja, det har jag gjort! 🙂

7. Eller någon möjlighet att boken har blivit filmatiserad. Absolut! Ibland, när jag vet att en film kommer på bio, försöker jag hinna läsa boken först innan jag ser filmen. Nördig som jag är. Ta t.ex. Sagan om ringen-triologin, The Hobbit, Hungerspelen.

12. Du har undersökt bokens fan community på nätet. Ja, det har jag. Men mest gäller det med tv-serier, men det händer att jag kollar upp det kring böcker också. Eller författare.

17. Du har försökt få dig själv att gå vidare genom att börja på en ny bok, men det är inte riktigt det samma. Ja, det har jag. Speciellt när man har läst en riktigt bra bok, då är alla andra böcker väldigt dåliga.

18. Vilket får dig att drabbas av panik, för du kanske aldrig hittar en historia att älska lika mycket igen. Verkligen.

19. Men, efter ett tag, gör du slutligen det. Ja, men det brukar ibland ta ett tag.

20. För att, även om du inser det eller inte, finns det alltid plats för en annan underbar bok i ditt hjärta. Jajamensan!

21. Och cykeln startar om igen. Ja, den gör onekligen det.

Jag var nog mer bakfull än vad jag först trodde. 😉


18 tankar om “Bokbloggsjerka – att lida av bokbaksmälla

Kommentarer är stängda.