Blogg100 #96 En kropp tar form 4


Jag börjar nu så sakteliga bli klar med alla de dockor som ska bli klara till på måndag. Än kan jag inte visa upp den färdiga figuren, men jag kan förklara lite hur jag jobbar.

image

Jag börjar alltid med huvudet. Först formar jag några lager vit ull till ett ägg. Därefter bygger jag på med näsa och läppar osv.

image

Ibland har jag med tänder, beroende på vilket uttryck personen har.

image

Sedan fortsätter jag med ögon, kinder, ögonbryn, öron och hår. Bilder på det återkommer jag med nästa vecka.

När huvudet är klart går jag över till kroppen. Först gör jag ett ägg, precis som med huvudet. Därefter gör jag ben och armar som jag sätter på kroppen. Här kan man välja om man vill göra kroppen lite mindre i förhållande till huvudet så att det blir en lite komisk effekt.

image

Bröst och rumpa gör jag innan kläderna kommer på.
Händer och fötter gör jag var för sig och nåltovar sedan fast på armar och ben.

image

När kroppen har alla sina delar nåltovar jag fast huvudet.

image

Slutligen kommer de sista kläderna på.

image

Prova gärna själv.


4 tankar om “Blogg100 #96 En kropp tar form

  • Camilla

    Du gör så mycket fina dockor/porträtt! Själv stickar jag mest men tycker det är roligt att följa vad andra pysslar med och din blogg är en av de som jag kollar in då och då. Ha en fin kväll Hälsningar Camilla

  • Camilla

    Du gör så mycket fina dockor/porträtt! Själv stickar jag mest men tycker det är roligt att följa vad andra pysslar med och din blogg är en av de som jag kollar in då och då. Ha en fin kväll Hälsningar Camilla

Kommentarer är stängda.