Bli en nåltovningskonstnär du också 2


När jag står på marknader och visar upp alla dockor, både stora och små, som jag har nåltovat får jag många positiva kommentarer. Det är inte varje dag man ser dockor gjorda av ull som är på pricken lika originalet. Dessutom uppskattas mina tomtar och många tycker de är söta.

När jag sedan förklarar tekniken blir de ännu mer förundrade. Hur har kan man åstadkomma sådan fantastiska saker med bara ull och en nål? Och hur kan du göra dockorna så lika?

Jag säger att det är inte så svårt som man kanske tror. Testa själv, så ska du få se. När man nåltovar använder man en speciell nål med små hullingar på sig. Ullens fibrer fastnar i hullingarna och ullen drar då ihop sig. Ju mer man sticker ner nålen på samma ställe, desto fastare blir ullen. Det går snabbt och enkelt att göra t.ex. en tomtenisse.

 Därefter är det bara fantasin som sätter gränser. Jag påstår att alla kan bli en nåltovningskonstnär – bara du vågar prova!


2 tankar om “Bli en nåltovningskonstnär du också

Kommentarer är stängda.