Blandar mitt eget te 2


Många gånger har det hänt att jag har köpt ett te som luktar gott men efter ett tag har jag tröttnat på det. Påsen ligger kvar i skåpet och blir aldrig använt. Fler tepåsar gör den sällskap och till slut har man ett helt gäng av olika tesorter. Istället för att kasta dem provade jag att blanda mitt eget te.

image

Så jag slog slag i saken och radade upp alla teburkar och påsar på köksbordet. Jag luktade på dem och försökte dela in dem i olika grupper. Vilka kunde passa ihop med varandra? Några av teerna var neutrala i sin doft och hade inte mycket dofttillsatser. Dessa använde jag som bas. Därefter luktade jag mig fram vilka andra teer som skulle kunna passa. Jag hade även egen torkade fläderblommor att piffa upp med.

image
Jag blandade i lite av varje i en tom tepåse. En tesked från basteet och en halv för t.ex. fläderblomman. Sedan hällde jag på vatten och smakade.
image
Det blev verkligen nya teer och jag lärde mig vad jag gillar och inte gillar.

image

På det här sättet kan man lätt återanvända teer man aldrig dricker upp. Om det är något te man inte gillar, blanda bara i en liten del av det och mer av något annat. Då får du en ny smak utan att behöva slänga något.

Vilket te är din favorit?


2 tankar om “Blandar mitt eget te

Kommentarer är stängda.