Bland tedrickare, vargrödluva, skogsrå och lindormar 3


Nu är Andra världar slut för i år. Det var lika underbart och kul som jag hade hoppats. Om inte bättre.

Skillnaden från förra året är att det nu var i kulturhuset i Jönköping. Det gjorde en hel del för att få fler folk att komma. Och dessutom kom det människor som var intresserade av fantastikböcker.

Jag fick sålt flera böcker av I nattens mörker och nästan alla av steampunkantologin I varje ångetag. En av de roligaste sakerna var när jag frågade om de tycker om  skräck fick jag svaret ”ja, det är därför jag är här”. I vanliga fall när jag berättar att jag har skrivit en bok blir första reaktionen intresse men när jag sedan berättar att genren är skräck hör jag oftast att ”skräck är inte riktigt min grej”. Vilket är förståeligt men det gör ju att när man hamnar i rätt sammanhang blir det desto roligare.

Jag vill passa på att tacka Anna Vintersvärd för all tid och jobb hon har lagt ner för att få igenom detta evenemang. Det är ett otroligt jobb och jag är så imponerad att hon har gått från ide till verkställande. Två år i rad.

Vad hände då på bokmässan Andra världar the complete mäss? I förra inlägget berättade jag en del, men det var som sagt bara en del.
image

Jag och Pernilla Lindgren delade bord och vi sålde böcker, tjattrade och drack te. Massa te. Vi är båda stora tedrickare men problemet var att det inte fanns någon vattenkokare och båda hade glömt termos. Vi fick springa ner till ett cafe och be om koppar med varmt vatten (för vi föredrog gärna vårt eget te och hade vi istället köpt en kopp te hade det blivit väldigt dyrt).

På pogrammet var det flera olika punkter. Författarintervjuer, höglösning, release av steampunkantologin, radioteater av olika noveller och föreläsningar. Bl.a. berättade Karin vad steampunk är. Dagen till ära var hon utklädd till rödluvan och vargen på en och samma gång.
image

Radioteater var jag med på. Äntligen fick jag spela teater igen. Det var så roligt. Även om det mesta var med rösten gjorde jag en hel del inlevelse och jag fick även beröm för det efteråt. Det glädjer en gammal teaterapa.

Och så en bok som jag har väntat lääänge på. Alvhilda av Pernilla Lindgren. En urban fantasy om naturväsen så som skogsrå och näcken. Äntligen har jag ett eget exemplar!

Dessutom fanns det fler skogsrån på mässan. Karin var rödluva/varg ena dagen och skogsrå den andra. Anna Vintersvärd har även skrivit en bok om ett skogsrå i Och hon gav sig inte. Här är Anna i vacker älvskrud.
image

Anna kallade mig för mässans skräckdrottning. *fniss*

Slutligen fanns det även en lindorm med på mässan. Den historiska föreningen Lindorme ställde ut sina handtillverkade svärd, brynjor, kläder m.m. När jag pratade med dem kom vi in på just lindorm och vad det var. Då mindes jag en saga som min moster berättade för mig när jag var liten. Jag återberättade den lite snabbt och de tyckte den var så bra att de gärna vill använda den. Därför ska jag skriva ner den och maila till dem. Alltid trevligt att förmedla historier och sägner och myter tycker jag alltid är intressant.

Så allt som allt var detta en underbar mässa. En härlig helg. Jag hade även med mig lillebror (eftersom jag fortfarande ammar) och han var jätteduktig. Så länge mamma var med var han alltid glad. Nu när vi är hemma igen är vi båda nöjda men trötta. Andra världar lever vidare inom mig.


3 tankar om “Bland tedrickare, vargrödluva, skogsrå och lindormar

Kommentarer är stängda.