Bakläxa från förlaget 2


För inte allt för länge sedan hade jag gått igenom alla kommentarer som jag fått på min manus Dödsvinter och läste sedan igenom hela texten. Därefter skickade jag det till förlaget för nästa omgång i redigeringen.

Men jag fick bakläxa på det.

När jag läser min egen text fastnar jag lätt in i handlingen och tänker inte på att jag ska se på den utifrån och upptäcka saker som logiska luckor eller att vissa scener är oklara för läsaren. För mig är de ju självklara men det är lätt att bli blind.

Så nu har jag skrivit ut hela manuset (innan jobbade jag direkt via datorn och var ju tydligen inte optimalt) och ska dessutom skriva upp olika punkter som jag steg för steg ska gå igenom.

De största sakerna som behöver fixas är någon karaktär som försvinner ur handlingen och som behöver ett avslut. Sedan ska jag kolla över alla tillbakablickar och se att de stämmer överens med varandra (för jag har dem inte i kronologisk ordning i berättelsen). Därefter är det lite mindre småsaker som jag behöver kolla upp.

Så livet som författare är inte alltid lätt.


2 tankar om “Bakläxa från förlaget

  • Margareta Nylin-Berglin

    Ser framemot att få läsa den när ditt arbete väl har gett utdelning och den ligger tryckt och färdig som bok!

Kommentarer är stängda.