Att utveckla sitt manus och sina karaktärer 6


Jag hittade en bra länk av Carola om hur man jobbar med sitt manus, dels genom de olika delarna och olika karaktärer.  Tack Carola för en mycket bra länk.

Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska applicera dessa saker i mitt manus. Speciellt när det gäller huvudkaraktären. Jag har en bästa vän, en fiende men det jag har lite problem med är vilken ambition min karaktär ska ha. Alltså vad hon strävar mot. Detta hänger också ihop med talangen hon behöver. Det ger karaktären mer djup och inte något man bara slänger ur sig. Det behöver vara något som stämmer ihop med resten av historien och samhället de bor i. Men med lite fundering kommer jag på det.


6 tankar om “Att utveckla sitt manus och sina karaktärer

 • Carola

  Karaktärens ambition eller mål ger som du säger ett djup och förtydligar protagonisten – det som förändrar karaktären i slutet.
  Min karaktär har inget mål till att börja med och är just hennes dilemma eftersom hennes vänner försvinner till storstaden. Det blir då hennes mål att vilja ha ett mål.
  Kul att du gillade min länk och att det kunde ge lite eftertanke.
  Psst… Jag heter Carola ;).

 • Carola

  Karaktärens ambition eller mål ger som du säger ett djup och förtydligar protagonisten – det som förändrar karaktären i slutet.
  Min karaktär har inget mål till att börja med och är just hennes dilemma eftersom hennes vänner försvinner till storstaden. Det blir då hennes mål att vilja ha ett mål.
  Kul att du gillade min länk och att det kunde ge lite eftertanke.
  Psst… Jag heter Carola ;).

Kommentarer är stängda.