Att ställa ut på Bokens dag i Skillinge 3


Söndag eftermiddag och jag har kommit hem från Skåne och Bokens dag i Skillinge. Hur var det? Intressant men lite slitsamt.

image

Det här var första tillfället för mig att visa upp och sälja antologin Steampunk  Sagor. Jag såg fram emot att se reaktionerna, men allt hänger ju också på vilken sorts publik det är.

Som nåde författare och konstnär har jag upptäckt att det finns olika typer av människor som gillar olika delar av mitt skapande. Vissa älskar mina nåltovade dockor medan andra är mer intresserad av skräck och fantasy.

På Bokens dag i Skillinge gjorde mina dockor succé. Många tog gärna mitt visitkort för framtida beställning. Sedan får man vänta och se om och när en beställning kommer. Det kan ju ta flera månader, vilket gör att när man i stunden ställer ut kanske tycker att det inte ger något, men jag har lärt mig att tänka långsiktigt. Ju mer jag är ute, visar upp mig och mina kreationer, ju fler hör talas om mig.

Alla vi utställare fick chansen att på scen kortfattat göra reklam för våra böcker. För det var många som kom till Skillinge teater för att lyssna på författarsamtalen med Dag Öhrlund, Katinka Wallner, Katarina von Bredow och Björn Ranelid.

Den sistnämnda fick jag en lite glimt av när jag satt vid mitt bord. Efter sitt framträdande svepte han in i utställarsalen som en virvelvind, fick syn på sina egna böcker på ett av borden (utställaren var ett antikvariat i Simrishamn), köpte dem allihop och svepte ut igen. En liten stund senare kom hans fru och betalade. Jag hann höra att han ville ha dem för att de inte fanns att få tag i i vanlig bokaffärer, men jag hann inte få fram kameran och be om att få ta ett kort. Så snabbt svepte han in. ☺ Snacka om att göra entré.

Så småningom led dagen mot sitt slut och det var dags att packa ihop. Bland de andra utställarna hade jag fått fina kontakter och trevligt sällskap, men att prata om sina böcker och dockor en hel dag gör en mör i huvudet. Därför orkade jag inte köra tre timmar hem. Istället tog jag in på ett mysigt B&B i närheten.

Det var rena lyxen. Jag var enda gästen och fick själv välja vilket rum jag ville ha. Alla rum samt uppehållsrummet låg på övervåningen och jag fick allt för mig själv.

image

Tid att skriva på mitt manus helt utan avbrott. Tid att själv bestämma vilket tv-program jag ville titta på och sova utan att någon knödde på en. Underbart.

Hur gick det med själva försäljningen då? Jo en bok av varje fick jag såld. Det var inte riktigt rätt kunder för just mina böcker, men jag tror och hoppas att dockorna gjorde större intryck. Som jag sa till en av arrangörerna: jag brukar mest få prata lm dockorna och sedan nämna att jag skriver böcker också. 😉


3 tankar om “Att ställa ut på Bokens dag i Skillinge

Kommentarer är stängda.