Att skapa mervärde


Hur får man fler kunder? Hur får man fler läsare? I den bloggutmaning jag är med i nu i september är dagens tema: Mervärde. Är det viktigt att skapa mervärde och hur gör man?

För att en kund ska köpa av dig behövs det ett förtroende. Tänk dig att du befinner dig på en fest där du inte känner någon. När du börjar prata med folk är det inte speciellt smart att vräka ur dig en massa säljerbjudande av de produkter du har. Om personen du pratar med inte känner dig tycker den att du är konstig och drar sig undan. Om du istället berättar om dig själv och även lyssnar på vad den andra personen har att berätta, då kan du börja nämna några av de saker som du säljer.

Likadant fungerar det på sociala medier. Om de som läser dina inlägg eller följer dig inte vet vem du är då är det större risk att de inte köper av dig eller kanske till och med slutar följa dig. Det är viktigt att skapa mervärde. Få dina följare att känna att de känner dig. Var personlig, men inte privat. Visa upp bilder på dig själv och bjud in dina följare att se hur det går till bakom kulisserna.

Igår skrev jag om när jag var hos fotografen och visade bilder på hur det såg ut. Det är ett exempel på mervärde. Idag ska jag (försöka i alla fall, om tekniken fungerar) att sända live via facebook. Jag ska visa upp Näsbokrok, där min kommande bok utspelar sig och de som ser filmen får följa med och lära känna de olika karaktärerna i boken. Det är också mervärde.

Har du något tips på hur man kan skapa mervärde? Lämna gärna en kommentar.