Att nåltova är inte alltid lätt


Ibland får jag frågan om vilken del av dockan som är svårast att nåltova. Jag brukar svara att det är munnen.

Så är även fallet med den docka jag gör just nu. Vince Neil. Tanken är jag ska göra alla medlemmarna i Mötley Crue, men jag har redan fastnat på den första dockan. Främst är det munnen och hakan jag har problem med.

image

Så här såg den ut från början, men någonting var fel. Jag frågade på fb och fick lite tips. Efter att ha nåltovat och nåltovat blev munnen en aningen bättre.

image

Men till slut insåg jag att en del av problemet var att ögonen var lite för högt upp. Jag försökte flytta ner dem (med hjälp av en synål) men det hjälpte inte. Det enda som fungerade var att jag tog bort ögonen eller ”sudda” bort dem. Det sista menas att man lägger hudfärgat ull ovanpå ögonen så att de försvinner.

image

Än är jag inte klar men hoppas att jag lyckas.

Att nåltova är inte alltid lätt 1


Ibland får jag frågan om vilken del av dockan som är svårast att nåltova. Jag brukar svara att det är munnen.

Så är även fallet med den docka jag gör just nu. Vince Neil. Tanken är jag ska göra alla medlemmarna i Mötley Crue, men jag har redan fastnat på den första dockan. Främst är det munnen och hakan jag har problem med.

image

Så här såg den ut från början, men någonting var fel. Jag frågade på fb och fick lite tips. Efter att ha nåltovat och nåltovat blev munnen en aningen bättre.

image

Men till slut insåg jag att en del av problemet var att ögonen var lite för högt upp. Jag försökte flytta ner dem (med hjälp av en synål) men det hjälpte inte. Det enda som fungerade var att jag tog bort ögonen eller ”sudda” bort dem. Det sista menas att man lägger hudfärgat ull ovanpå ögonen så att de försvinner.

image

Än är jag inte klar men hoppas att jag lyckas.


En tanke om “Att nåltova är inte alltid lätt

  • Linn

    Otroligt fin, du är verkligen duktig. Ser väldigt kul ut att nåltova, tror att jag skulle gilla det.
    Tovar du med ull från de egna lammen?

Kommentarer är stängda.