Att lyssna till musik när man skriver 10


När jag skriver lyssnar jag helst på musik. Då kommer jag in i rätt stämning och producerar mer text. På spotify har jag en egen låtlista som heter Skrivarmusik.

Idag vill jag dela med mig av en av låtarna därifrån. Det är en av de bästa att-skriva-till-låtar. När jag skrev min novell Hon dansar i natten lyssnade jag bara på den här låten. När jag vill snabbt komma in i fokus i mitt skrivande sätter jag på den här låten.

Vilken låt är det? Jo, Lullaby (extended remix) av The Cure. Lyssna och njut.


10 tankar om “Att lyssna till musik när man skriver

 • Tora Greve

  Lyssnade på låten du skickade samt en till. Trevligt!
  Jag tyckte om det omslaget du visade, men håller med dig om att det rosa inte passar, det bör vara mera åt det blå hållet, kanske lila?

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, precis. Och lila är min favoritfärg, så det har jag bett om. Bearbetning pågår. 🙂

 • Hanna

  Jag har svårt att sitta och plugga utan musik. För min del blir det många pianofavorite, tex Yiruma och hans river flows in you.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Tack för tipset. Jag lyssnade på den och den passar väldigt bra att skriva till. Den har jag nu lagt in i min spellista.

 • Charlotte

  Jag lever i hög grad på att skriva, och till olika slags uppdrag passar olika musik. Ibland blir det klassiskt, ibland något meditativt och ibland också musik med mer magnetisk rytm,. Det jag brukar undvika är låter jag gärna sjunger med till, för då är risken att jag tappar fokus.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, när jag jobbar som lärare i engelska och rättar elevers uppgifter då lyssnar jag på instrumental musik. Men ibland när jag skriver kan jag lyssna på låtar med sång.

 • Gunnar FN

  Jag är också en skrivar-lyssnare, ofta för att få rätt koncentration i skrivandet. Så valet av musik är viktigt. Själv lyssnar jag ofta på spellistan ”the Focus lounge”. Cure är ok, men egentligen inte min smak.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, det gäller att hitta rätt låt till rätt tillfälle. Jag har olika låtar beroende på vilken typ av scen jag ska skriva.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, vissa låtar med sång kan jag lyssna på. Men inte alla, speciellt inte om de sjunger på svenska. Då kan jag inte alls skriva.

Kommentarer är stängda.