Att inspireras för mycket 6


Jag brukar skriva här på bloggen om hur och vilka jag inspireras av. Ibland är det författare, ibland är det musik. Men ibland kan inspirationen leda till att man riskerar att göra alltför likt. Det upptäcker jag främst nu när jag redigerar boken Dödsvinter.

Jag och Lisa på förlaget har kommit till kapitel 27 av 36 i den här redigeringsrundan. Hon läser ca 5 kapitel per vecka och fyller dem med kommentarer om ändringar. Nu när det är i slutet av boken börjar vi närma oss klimax och en av de stora striderna mellan ont och gott. I detta stycket fick jag följande kommentar:

”Det här behöver skrivas om. Det blir bara fånigt att de står och kastar energiladdningar på varandra. Typ som Harry Potter och Voldemort. ? Det här är ju faktiskt slutstriden mellan Serando och Diero. Den förtjänar att vara betydligt råare och brutalare än så här.”

Så ja, jag får helt enkelt skriva om. För det är ju inte Harry Potter jag skriver (även om jag skulle önska).

Vilket inte alltid är så lätt. Jag har kommit igenom veckans alla kommentarer förutom den här. Jag har sparat den till sist, eller kanske skjutit upp den till sist. Att skriva om en scen tar sin tid. Man måste komma in i rätt stämning, ha en stund över då man inte blir avbruten och sedan är det bara att skriva på. Puh!

Men det känns skönt att vi har kommit längre än hälften av manuset, så det sporrar mig att fortsätta.

Vill du se mer av hur jag jobbar med redigeringen av Dödsvinter, klicka då på det här inlägget.

Trevlig helg


6 tankar om “Att inspireras för mycket

 • Charlotte

  Det är så spännande att följa din resa med den här boken. Själv sitter jag och tittar på formgivarens förslag på hur min kommande bok ska se ut, så jag är några steg före i processen – och en helt annan slags bok! Lycka till med arbetet.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Tack. Menar du att jag delar med mig av min process eller att skriva själva boken?

 • Anna | Boihusbil

  Vad svår fas du går igenom med boken nu, tänker jag. Att tänka om och skriva om. Känns nästan som att skriva en ny bok kanske? Beror kanske på hur mkt du behöver tweaka, men det låter som ett svårt arbete oavsett. Lycka till!

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Nja, inte riktigt skriva om hela, men just den scenen har jag inte fixat ännu för att jag inte riktigt vet hur. 🙂 Så ja, det är lite meckigt.

Kommentarer är stängda.