Att hinna med att nåltova


Strax innan jul fick jag hux flux ett vikariat på en gymnasieskola och då hade jag inte längre lika mycket tid att nåltova. Två kunder har lagt beställningar, samtidigt som jag försöker göra fler rockartister till min Rock’n’Wool-kollektion (första utställningen är i mitten av april på Mölndals museum) och jag vill hinna göra så många som möjligt. Det är inte alltid lätt att få tiden att räcka till.

När jag kommer hem försöker jag alltid att nåltova lite grann, även om det kanske bara blir fem minuter. Lycka är när lillebror somnar tidigt (och fortsätter sova!). Då hinner jag lite mer.

Just nu är det alltså flera dockor på en gång som jag jobbar med. Dels de två kundbeställningarna av privatpersoner, dels att göra klart kroppen till Vince Neil och dessutom har jag även börjat på Jon Bonjovi.

Jon Bonjovi visade sig vara en docka som var svårare att göra än vad jag hade trott. Jag får inte riktigt till anletsdragen och det resulterar i mycket pillande, tryckande, dragande i ullen och att jämföra med fotot. Än är jag fortfarande inte nöjd och därmed har jag inga bilder att visa upp. Men jag återkommer.