Ändring i manus 1


Bockstensmannen

Jag har nu skrivit 40 000 ord i manuset Underjordens väktare (målet är 50 000) men det går lite trögt. Varje scen jag skriver känns knagglig och efteråt kommer jag hela tiden på saker jag behöver ändra. Så brukar det inte vara när jag skriver.

Igår pratade jag med min man om eventuella olika ställen runt Åkulla skogar som skulle kunna fungera som en portal till underjorden. Då kom vi in på Bockstensmannen.

Jag har velat skriva om honom tidigare, hitta på en historia kring honom, men inte riktigt vetat hur jag ska göra det bra. Min man däremot haspade ur sig en bakgrundshistoria till vad som hände med honom och hur jag skulle kunna länka ihop det till Underjordens väktare. ?

När jag sedan skulle somna låg jag och utvecklade den idén. En bra idé tror jag. Det betyder att jag får stryka den senaste scenen jag skrivit, men det blir nog desto bättre.

Så nu är jag full av inspiration igen.

 

 

Undergång av Nathalie Sjögren

Medans du väntar på att Underjordens väktare ska bli klar och så småningom publiceras, kan du köpa Undergång hos Fantasiförlaget. Underjordens väktare tar vid där Undergång slutar.


En tanke om “Ändring i manus

Kommentarer är stängda.