Allt på en gång


Nu när hösten är här händer det en hel del grejer. Mässor att gå på och marknader att ställa ut på. När jag tittar i min kalender upptäcker jag en trend: allt händer på en och samma gång.

Ta t.ex. helgen den 26-28 september. Bland annat är det Bokmässan i Gbg då. Jag hade från början tänkt att gå på lördagen, men just den dagen är det slöjdkul i Kungsbacka och då passar det bra att jag hjälper till med workshop i nåltovning. Andra helger före och efter händer inte mycket, men just då är allt samtidigt. Så jag får gå på bokmässan på fredagen istället (och inte också som var tänkt från början).

Och apropå allt samtidigt, idag har jag både nåltovat och jobbat med manuset. Jag har äntligen hittat ett system som funkar för mig för att få en bra översikt på manuset och alla dess scener: post-it lappar. Nu kan jag flytta scener mycket lättare.

image

Därmed ser jag snabbt vilken scen som ligger fel och vart den ska flyttas. Detta gör jag då på datorn samtidigt som jag flyttar på lappen. Smidigt säger jag. Vad funkar för dig?