Åh för redigering


Igår, sista dagen för bokmässan, valde jag att spendera hos mamma istället. Vi och barnen gick en sväng till plikta-lekplatsen i Slottskogen men när vi kom hem satte jag mig vid mitt manus. Och redigerade. Min mamma blev imponerad av mig som kunde sitta mitt bland två lekande barn som hela tiden krävde min uppmärksamhet och ändå kunna skriva. Jag kan säga att hade det varit ett helt nytt manus och jag bara skrev på första utkastet, då hade jag inte klarat det. Men nu är ju redigeringen som gäller och då funkade det.

När jag imorse satte mig för att föra in alla ändringar i datorn (har jag sagt att jag alltid skriver för hand och sedan renskriver det på datorn?) såg jag att jag har hunnit ungefär till hälften. Underbart säger jag. Då är det inte långt kvar. Nu gäller det bara att ligga på lite. Om jag lyckas få tid till en halvtimme varje dag kommer jag nog långt.

Det hade varit lyx att få en halvtimme. Det är ju inte alltid man hinner med det bland vardagsbestyr och små barn. Dessutom ska jag göra klart ett nåltovat porträtt och en massa tomtar till dels Ull i kubik (Varberg den 12 okt) och två julmarknader i Haga andra o tredje advent.

Jag får väl se hur det går.