Veterinärbesök 3


 

Idag bar det iväg med ett lamm till veterinären. Min man upptäckte igår att ett lamm hade något fel på ögat. När vi läste om det fann vi att det var entropion, vilket är ett medfött fel på ögat där ögonlocket vänder sig inåt och irriterar ögat. Det kan fixas genom att man med stygn eller agraffer vänder ögonlocket rätt igen.

Sagt och gjort, jag ringde till veterinären (efter att ha lämnat storebror på förskolan) och det vara bara att komma. Så jag, lillebror och lammet åkte iväg till Kungsbacka. Det var inte en helt lätt färd. Lammet bräkte och ljudet fick lillebror att gråta. Mitt i alltihop ringer ups och säger att de ska leverera ett paket hos mig. Ingen rolig bilfärd med andra ord.

Men, väl framme fick lammet lugnande medel och här ser ni när hon ligger i bilen, i väntan på att veterinären ska lyfta in henne och undersöka henne.

. image

Efter att hon hade blivit sydd på båda ögonen fick hon en uppiggande spruta och buren tillbaka till bilen. Sedan var det hemfärd (nu med färre bräkningar och skrik).

Lammet borde bli bra med hjälp av ett par droppar i ögonen två gånger om dagen. Nu är hon tillbaka hos mamma och lite trött men nöjd.

Själv får jag äntligen dricka lite te efter detta flängande.

Vad som fanns i paketet? Jo, en del till min affisch som jag ska ha på bokmässan Andra Världar.


3 tankar om “Veterinärbesök

Kommentarer är stängda.