5 tips inför bokmässan


Har du missat att bokmässan är i stan? I Göteborg. Man behöver bara öppna någon social media och man får information från alla håll om montrar som byggs, böcker som ska signeras och författare som är på gång.

Tänker du gå dit? Har du någon plan hur du ska ta dig igenom detta myller av böcker, människor och intryck? Det kan bli överväldigande och plötsligt inser man att man vill göra allt på en gång. Det är därför bra att ha någon sorts plan.

Därför har jag några tips.

1. Välj bra skor. Du lär vara där ett antal timmar och då behövs ett bar sköna och bekväma skor.

2. Rätt typ av kläder. Visst, det kanske regnar och på väg till mässan behöver du en ordentlig jacka och kanske även paraply. Men på mässan är det varmt och att gå omkring och bära på en jacka tillsammans med alla böcker du kommer att köpa blir tungt. Antingen lämnar du in jackan i garderoben eller så lämnar du den hemma.

3. Ta med en väska – helst på hjul. Detta är ett tips som jag lär anamma i år. Det blir fler böcker än man tror och bära dem i famnen eller i en väska på armen blir tungt.

4. Läs igenom programmet. Kanske du hittar montrar du inte visste fanns. Kanske du upptäcker föreläsningar eller signeringar du vill gå på. Skriv upp och planera hur du ska gå, så att du inte missar det viktigaste.

5. Ta med papper och penna. Du kommer att träffa människor och knyta kontakter och få tips och idéer. Speciellt om du själv skriver. Att ha med något att anteckna med är guld värt. Då kan du i lugn och ro läsa igenom allt när du kommer hem.

Hoppas du får en trevlig upplevelse på årets bokmässa. Själv kommer jag att vara där på lördagen, iklädd steampunkkläder. På förmiddagen blir det signering av Steampunk Sagor i D02:02. Hoppas vi ses där.

/Nathalie