5 skräckfilmer du bör se i Halloweentider


Då här i Halloweentider passar jag på att tipsa om fem skräckfilmer. Här är  några av de filmer som jag tycker är rysliga.

The Village
En mysig film där en hel by lever i harmoni isolerat från resten av världen. Allt är frid och fröjd så länge de följer reglerna och framför allt inte använder den röda färgen – den förbjudna färgen. I skogen runt den lilla byn finns de ohyggliga monster som riskera att krossa byn lyckliga tillvaro. En mysrysig film fylld av spänning.

 

 

 

 

 

 

 

Sleepy Hollow
Den huvudlösa ryttaren skördar offer i en liten 1700-talsby. Konstapeln Ichobad Crane får i uppdrag att lösa fallet. Med sin mörka humor skapar Tim Burton en värld där den huvudlösa ryttaren sätter skräck i var och en. En perfekt film i Halloweentider.

 

 

 

 

 

 

 

 

Halloween – All helgons blodiga natt
Den första filmen av flera. Otäck musik och krypande stämning då Michael Myers, som nyss rymt från mentalsjukhus, sätter skräck bland ett gäng ungdomar. En klassiker i filmsammanhang.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terror på Elm Street
När Freddie Krueger besöker dina drömmar går du inte säker. Försök hålla dig vaken för att undkomma honom och hans klohand. Även denna en klassiker där Nancy inser att hennes vänner har alla blivit dödade i sömnen och att hon är näst.

 

 

 

 

 

 

 

Final Destination
Usch säger jag när jag tänker på den här filmen. Ett gäng ungdomar är på väg på ett flygplan då en av dem får en vision av hur flygplanet exploderar. Han lyckas övertyga några att kliva av och sedan ser de till sin fasa hur planet exploderar. Därefter dör de överlevande på bisarra och otäcka sätt – allt i den ordning som de egentligen hade dött på planet. Kommer de att kunna springa ifrån döden?

Det här var min lista på otäcka filmer. Vilken är din favorit?