5 böcker om vampyrer du inte bör missa 2


Av alla olika monster som porträtteras i böcker är vampyrer min favorit. Därför tipsar jag idag om några böcker om vampyrer som jag tycker du bör läsa. Kanske hittar du något tips inför helgen.

9789170017261_2001 Anne Rice En vampyrs bekännelse. Den första i en rad böcker om Rice vampyrer. Det är efter den här som dagens vampyrer ser ut som de gör: vackra, sofistikerade, smarta och oemotståndliga. Här möter vi för första gången vampyren Lestard.

 

 

 

 

TheQueenOfTheDamned2. Anne Rice Queen of the damned
Nästa bok på listan är även den skriven av Anne Rice. Här fortsätter historien om Lestard när han möter en av de allra äldsta vampyrerna, en kvinnlig sådan som har gått i dvala. Men Lestards violspelande får henne att vakna upp – och hon tar med honom på en resa han inte hade förväntat sig. En minst sagt spännande bok.

 

 

 

vampire-kisses3. Vampire kisses av Ellen Schreiber. Raven är en tjej som älskar allt gotiskt. Hon är den enda udda i en liten tråkig stad där alla är lika. Tills en dag, då den mystiske Alexander flyttar in i staden. Raven blir genast intresserad och börjar luska i om han möjligtvis kan vara en vampyr. Något som verkligen skulle liva upp hennes liv. En härlig bok om vampyrer, tonåringar och kärlek. Och med härliga uttryck som man gärna citerar: ”I want a relationship I can finally sink my teeth into.”

 

 

the-awakening-the-struggle-279x4404.Vampire diaries av L.J. Smith Här är en helt annan typ av vampyrer, jämfört med Anne Rice. Dessa vampyrer går på high school, blir kära i tonårstjejer och kan även vistas i solljus (dock glittar de inte). Böckerna och tv-serien är inte likadana. Det finns vissa delar som liknar varandra och många av karaktärerna återkommer i båda, men man kan läsa dessa böcker oavsett om man har sett tv-serien eller inte. Det blir en fördjupning av den världen.

 

 

 

904649edcbec18b53e0ac71fccfd4fcd5. Night World av L.J. Smith. Här är en samling historier som var för sig är fristående men samtidigt hör ihop. Det är en värld full av vampyrer, häxor och magi. En värld där medlemmarna inte får avslöja sig för vanliga människor och där de är bundna av strikta lagar. Något som de olika huvudpersonerna råkar överskrida. Här är det både spänning och romantik på samma gång, och för varje berättelse får man en lite djupare insikt av vad Night World verkligen är.

 

 

 

Eller, om du vill läsa en bok en annorlunda vampyr, varför inte läsa min bok I nattens mörker


2 tankar om “5 böcker om vampyrer du inte bör missa

  • Perny

    Hoppar du över Nattens furste eller The vampire Lestat? Den tycker jag slår en vampyrs bekännelse flera gånger om 🙂

    • nathaliesjogren Inläggsförfattare

      Jag gillade inte karaktären Lestard förrän i Queen of the damned. Därför hoppade jag över dden boken.

Kommentarer är stängda.