4 ställen att hitta inspiration till ullfigurer 5


När man skapar med ull och upptäcker hur roligt och enkelt det är att nåltova vill man gärna göra nya figurer hela tiden. I alla fall är det så för mig. Jag letar ständigt efter nya projekt att forma med ull och nål. Här nedan är de ställen jag mest hittar inspiration till mina figurer.

Pinterest – en guldgruva av bilder. Oftast söker jag på engelska, dvs på needle felt tillsammans med ett annat ord. Där kan du skapa dina egna anslagstavlor och spara alla bilder som du gillar. Enkelt och smidigt. Men det blir lätt att man fastnar och klickar vidare på den ena bilden efter den andra. Speciellt när det gäller nåltovning. 🙂

Youtube – jag lägger upp en del videor hur man nåltovar, men det finns en hel del av olika youtubare som visar hur man nåltovar. Än så länge är de flesta på engelska, så sök även här på needle felting.

Böcker – När jag först började nåltova var det genom böcker som jag lärde mig. Det finns några stycken, bland annat från Birgitte Krag Hansen. Hennes böcker finns både på engelska och danska med tydliga steg-för-steg instruktioner. Det var från hennes som jag gjorde mina första ullfigurer.

Facebook-grupp. Eller också går du med i facebook-gruppen Nåltovningskonstnärer – för alla som skapar med ull. Det är jag som är admin för gruppen och alla som vill och kan skapa med ull är välkomna, oavsett vilken nivå man är på. Man kan fråga om tips, be om hjälp hur man gör olika detaljer och lägga upp bilder på det man skapar. Välkommen.

 


5 tankar om “4 ställen att hitta inspiration till ullfigurer

Kommentarer är stängda.