4 böcker att läsa i sommar 7


Sommar är officiellt här. Solen värmer som aldrig förr och vad passar inte bättre än att lägga sig i hängmattan med en god bok. Men vad ska man läsa? Här är fyra böcker som jag rekommenderar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astas bok av Barbara Vine. En spännande kriminalhistoria (fast utan poliser och detektiver) som utspelar sig både i nutid och dåtid. Asta kommer till London i början av 1900-talet med sin man och två söner. Hon för en dagbok som kommer att publiceras flera årtionde senare. Samtidigt är det ett mysterium med ett barn som försvinner. Inte förrän Astas barnbarn Ann börjar nysta i det hela kommer sanningen fram.

Den här boken önskar jag att jag kunde glömma bort, så att jag kan läsa om den och återupptäcka hur underbart bra den är. Dåtid och nutid vävs snyggt ihop och man vill bara veta hur allt hänger ihop. Det här är en av de allra bästa böcker jag någonsin har läst. Köp den på bokus och upptäck själv hur superbra den är.

 

 

 

 

The Witching Hour av Anne Rice. Den första (och bästa) boken i en serie. Rowan Mayfair är den sista i en lång släkt av häxor. Hon har kraften att kunna hela och skada. När hon räddar Michael från att drunkna upptäcker de sakta att de är sammanlänkande och i Rowans släkthistoria finns en ande vid namn Lasher, som är en älskare till häxor.

Även om det är en tegelroman är den otroligt spännande. Här vävs också nutid ihop med dåtid och det övernaturliga smyger spännande på läsaren. Jag tycker det här är den bästa bok som Anne Rice har skrivit. Tyvärr har den inte blivit översatt till svenska, men ge den gärna en chans på engelska. Du kan köpa den hos Bokus här.

 

 

 

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna. Det här är en mysig liten bok. När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort – vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja?

En underbart charmig bok om kärlek, Dublin och hantverk. Helt enkelt en perfekt feel-good roman som jag varmt rekommenderar. Köp den på Bokus här.

 

 

 

 

Dracula av Bram Stoker. Om man vill dyka ner i en klassiker i sommar och samtidigt ha övernaturlig spänning rekommenderar jag den här boken. Även om du har sett filmer med Dracula kommer du att bli förvånad då boken och filmatiseringarna inte är de samma.

Den handlar om advokaten Jonathan som skickas till Transylvanien för att besöka sin klient greve Dracula, men varnas på sin resa att besöka grevens slott. När han väl kommer fram får Dracula kännedom om Jonathans trolovade Mina vilket får honom att lämna sitt slott och bege sig till London.

Historien är berättat genom brev från karaktärerna, dagboksanteckningar, tidningsartiklar m.fl. Det är spännande in till sista sidan. Har du inte läst Dracula borde du. Den finns att köpa på Bokus.

 

Har du läst någon av dessa böcker? Vad tyckte du om dem?


7 tankar om “4 böcker att läsa i sommar

Kommentarer är stängda.