3 serier att se fram emot i år 4


Nu är vi redan inne i mars 2019 och är man som jag ett stort fan av olika tv-serier sitter man bänkad framför skärmen ganska ofta. Däremot finns det en del serier som för tillfället inte har haft premiär på sin nästa säsong ännu och då blir väntan nästan olidlig.

Idag tänkte jag tipsa om 3 serier att se fram emot i år. Kanske har du missat dessa serier helt och då är det bara att se de tidigare säsongerna innan den nya kommer.

Outlander

Du har väl inte missat den här serien? En blandning mellan spänning, äventyr, historisk drama och kärlek. Den börjar med att sjuksköterskan Claire, på semester 1945, råkar teleportera sig till 1700-talets Skottland mitt bland Högländare och engelska soldater. Medan hon desperat försöker komma tillbaka till sin egen tid blir hon inblandad i intriger och finner en ny kärlek. Frågan hon då får ställa sig är om hon ska återvända till sin make på 1900-talet eller stanna kvar med Jamie på 1700-talet?

Varje säsong sträcker sig över en bok i serien. Själv läser jag en bok före nästa säsong, nördig som jag är som vill veta i förväg vad som ska hända och så kan jag jämföra bok med serie. Just nu läser jag The Fiery Cross.

Säsong 5 har ännu inte fått något datum för premiär ännu, men den kommer under 2019.

 

 

Stranger Things

En spännade historia med övernaturliga inslag och otäcka monster. Samtidigt en nostalgitrip till 1980-talet och eloger till andra stora skapare så som Stephen King, Steven Spielberg m.fl. En science fiction skräck serie av bästa klass. Första säsongen börjar med att 12 åriga Will blir tagen av ett mystiskt monster samtidigt som en underlig tjej dyker upp. Wills kompisar försöker klura ut vad det är som har hänt och vad det är för underliga saker som sker i ett närliggande forskningscenter.

Andra säsongen är minst lika spännande och jag ser verkligen fram emot säsong 3 som har premiär i juli 2019.

 

 

 

 

 

Izombie

Jag är vanligtvis inte så förtjust i zombies. Vanligtvis tycker jag att de är menlösa monster och filmerna inte ger mig så mycket. Men Izombie är helt annorlunda. Här handlar det om Liv som olyckligtvis blir riven av en zombie och förvandlas till en själv. Hon fixar ett jobb på bårhus där hon får full tillgång till att äta hjärnor. Tvisten här är att när man äter en hjärna får man vissa flashbacks från offret och en del av deras karaktärsegenskaper. Eftersom hon äter hjärnor från bårhus är det oftast från offer som har blivit mördade. Med hjälp av sina flashbacks kan hon lösa morden tillsammans med polisen – så länge de inte får reda på att hon är en zombie.

Rose McIver, som spelar Liv, gör ett superjobb i alla olika karaktärsdrag hon får genom att äta hjärnor och serien är både rolig och spännande. Lite som Buffy the Vampire Slayer (kanske just därför jag gillar den här serien).

Säsong 5 har premiär i maj 2019 och jag ser så fram emot att se den.

 

Har du sett någon av dessa serier? Eller är det någon annan serie du ser fram emot i år? Lämna en kommentar.


4 tankar om “3 serier att se fram emot i år

 • Sofia Hult

  Vilka ra tips. hade tänkt testa se outlander snart . såg att det fanns på netflix.

  ser fram emot nya säsongen av svartsjön som har snart säsongs premiär på tv3

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, Svartsjön är bra. Kuslig och spännande. Jag visste inte att det kommer en ny säsong.

 • Malin Lundskog

  Har inte sett dem. Och kommer nog inte … Har längtat ihjäl mig efter The Good Fight däremot och nu har den äääntligen säsong tre dragit igång.

Kommentarer är stängda.