3 författare/skapare jag inspireras av


Det är bra att ha förebilder, någon att se upp till och bli inspirerad av. Man tar delar av deras liv, tips de har sagt eller saker de har skapat och tar dem till sig för att själv komma närmare sitt mål eller dröm. Idag tänkte jag lista några av de människor som inspirerar mig på ett eller annat sätt

joni-mitchellJoni Michell – Folkmusikern som även är en duktig konstnär. Hon inte bara skriver och spelar musik, utan målar även tavlor. Hon inspirerar mig därför att hon visar att det går att kombinera olika typer av skapande. Det stärker mig när jag både skriver och jobbar med ull. Själv säger hon att hon är en konstnär först och främst, och att musiken kommer på andra plats. Dessutom drabbades hon av polio när hon var liten och förlorade då en del styrka i sin vänstra arm. Det ledde till att hon utvecklade sin egen stil att spela gitarr.

 

 

gabaldon_diana_autorphotoDiana Gabaldon – Författaren till Outlander-serien. En kvinna som först skrev en bok bara för att se om hon kunde skriva en roman. En roman som sedan blev en sådan succé att hon fortsatte att skriva en hel drös av böcker och har precis kommit ut med den åttonde (!) boken i serien. Böckerna har såld i över sex miljoner exemplar över hela världen och översatts till 23 språk. Det kallar jag imponerande, för att bara vara ett test om hon kunde skriva en roman eller inte.

 

 

stephen-king Stephen King – Kan jag göra en lista utan att nämna denna mästare av skräck? Inte för mig som själv skriver i denna genre. Han är den som fick mig att bli riktigt intresserad av skräck och jag plöjde mig igenom en hel del av hans böcker när jag var tonåring. Hans sätt att skriva har inspirerat mig i mitt uttryckssätt och när jag läste hans bok Att skriva insåg jag också att jag jobbar på ungefär samma sätt som honom när jag skriver. Han tar de enkla och gör det otäckt.