3 böcker som utspelar sig i Halland 6


Det är alltid roligt att läsa om böcker som utspelar sig i områden nära där man själv bor. Därför kommer jag idag att tipsa om tre böcker som äger rum i Halland.

Isporten Mörkt vatten av Jonna Berggren

Den första boken utspelar sig i Frillesås, där jag själv bor och det var en av anledningarna till att jag blev nyfiken på den. Jonna Berggrens bok Isporten Mörkt vatten är första delen om Jamina som alltid har vetat att hon inte är som alla andra. När Milo börjar i hennes skola upptäcker de snart att de har ett band, som sträcker sig bortom tid och rum – in i en annan värld. För på andra sidan Isporten existerar ett parallellt universum, som är både magiskt och skrämmande.

Det är en ungdomsbok och passar den som vill ha spänning och äventyr.

Jonna Berggren har liksom jag bytt förlag och bearbetat om sin bok. Den hette i sin förra version Isporten Väktaren & Stenarna. Den nya, förbättrade versionen kan du köpa här på bokus.

 

 

Fyrklövern och Häxringens hemlighet av Lille-Mor Arnäs

Den här boken sker norr om Frillesås, närmare bestämt i Fjärås. Där upptäcker fyra ungdomar att det finns häxor och magi runt omkring dem. Häxringen är en plats där de kan förflytta sig i tid och rum, och de stöter på både goda och onda varelser. Boken är full av äventyr och magisk spänning. Det är perfekt för ungdomar som gillar det där lite extra äventyret. Köp den på bokus här.

 

 

 

 

 

 

Blåkullafärder och våldsamma svärmödrar: episoder och livsöden från 1600-talets Halland av Andreas Karlsson och Anna Karlsson

Den här boken är lite annorlunda jämfört med de två ovan. Här har författarna Andreas och Anna Karlsson gått igenom domböcker och tittat på rättegångar i samband med anklagelser om häxeri i Halland på 1600-talet. Här får man direkt insikt om hur livet var på den tiden och hur hela anklagelseprocessen gick till fram till domslut.

Boken är perfekt för den som vill lära sig om Hallands historia, om häxprocesser i Sverige och lite i allmänhet hur livet var på den tiden. Den finns att köpa på bokus.


6 tankar om “3 böcker som utspelar sig i Halland

 • Helena Roth

  Haha – vilken underbart eggande titel på boktips nummer tre. Den lockar även mig som inte har några direkta Hallandskopplingar! 🙂

 • Johan

  Intressanta titlar, perfekt eftersom att jag letar efter böcker till en 10årig bokmal som snart fyller år. Vem vet, jag kanske hinner tjuvläsa lite. Jag gör en beställning senare via dina länkar så du får lite provision för dina intressanta inlägg 🙂

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Vad kul att du tycker de är intressanta och tack för att du beställer via mina länkar. 🙂 Hoppas du och 10-åringen gillar dem

Kommentarer är stängda.