11 saker du kanske inte visste om mig


Idag tänkte jag intervjua mig själv. 😉 För du som följer mig här på bloggen eller på andra sociala medier kanske inte vet allt om mig. Därför kommer jag här avslöja några saker. Visste du detta om mig?

1. Vad har du för yrke?

Jag är utbildad gymnasielärare i engelska och historia. De senaste tio åren (minus två omgångar av mammaledighet) har jag hoppat runt på en hel del skolor, både grundskola, gymnasiet och folkhögskola. Det har lärt mig en hel del och jag har mött alla möjliga olika typer av elevgrupper. När jag inte fokuserar på mitt mugglarjobb skriver jag böcker och skapar figurer i ull.

2. Vad älskar du?

Hösten, te, en underbart bra bok att sjunka in i, en spännande tv-serie, min man, mina barn, våra hundar. Allt på en gång.

3. Hur gammal är du?

Om ett år blir jag 40 men det har jag svårt att greppa. Jag känner mig fortfarande som en 20-åring som nyfiken håller på att upptäcka livet.

4. Vad var din barndomsdröm?

När jag var liten drömde jag om att bli författare. Den drömmen har blivit sann, för jag har ju publicerat två böcker. Men i mitt dagdrömmande föreställde jag mig att jag skulle kunna leva på mitt skrivande och där är jag inte riktigt ännu. 😉

5. Hur ofta skrattar du?

Nästan dagligen. Jag ser livet från den positiva sidan och försöker vända det dåliga till det goda. Om jag har en dålig dag och känner mig nere brukar jag slå på ett avsnitt av tv-serien Vänner och snart är jag på gott humör igen.

6. Var bor du?

Jag, min man, våra två söner och tre hundar bor i min mans släkthus i norra Halland. Här har nu sex generationer bott och jag tycker det är spännande att huset har sett så många komma och gå. Min svärfar brukar berätta historier om hur det var när han var liten och det är alltid lika fascinerande tycker jag.

7. Vilket är din favoritord?

Harmoni. Och helst om de stavas med lila bokstäver. 😉

8. Hur ser dit liv ut om 5 år?

Då har jag skrivit klart och fått publicerat åtminstone två böcker till. Och skriver på nästa. Dessutom har jag utökat min Rock ’n’ Wool kollektion med fler rockartister i ull. Och jag fortsätter att hjälpa skapande kvinnor att själva bli nåltovningskonstnärer.

9. Vad är det första du gör på morgonen?

Sätter på tebryggaren. Jag har en alldeles egen där jag fyller på just den tesort som jag känner för för stunden.

10. Vad tänker du på precis innan du går till sängs?

Oftast går jag igenom dagen som har varit och om det är något särskilt jag ska göra dagen efter funderar jag på det.

11. Har du några hemligheter?

Klart att jag har, men de behåller jag för mig själv.

 

Är det någon frågar som du saknar? Ställ den i en kommentar här nedan.