Recensioner


Recensioner av Undergång

”Tycker du om sagor, sägner och fantasy är den här boken perfekt för dig. Tycker du dessutom en bok som håller dig fängslad ska du definitivt läsa Undergång av Nathalie Sjögren. Rekommenderar den varmt!”
Kim M Kimselius

”Åhh, jag har nyss läst klar den, den var så bra!! ?
Författaren måste verkligen göra en uppföljare. Vill veta vad som händer med Mark och vem det är som styr honom.
Toppen bra bok! Kan inte vänta tills författaren släpper ut något nytt.”
Elisabeth Eriksson, Bokus

”Detta är författarens andra roman, Nathalie Sjögren är också publicerad i novellantologin Steampunk-sagor. Undergång beskrivs som skräckroman eller rysare för unga vuxna, men baseras på fantasyns genrekaraktäristiska: tvillingarna Emy och Melissa dras, omedvetna om sina magiska förmågor, in i Underjorden, en parallellvärld befolkad av väsen från nordisk mytologi.”
Agneta Edwards, BTJ-häftet nr 3, 2017

”Efter att ha sträckläst  boken ”Undergång” av författaren Nathalie Sjögren återupplever jag om och om igen den fantasifulla värld hon så talangfullt har skapat. Direkt leds man in i en oavbrutet spännande berättelse där den nordiska folktron möter verkligheten i en fräsch och nytänkande tappning. Jag anar att de vackra naturtrogna miljöbeskrivningarna har inspirerats av författarens kärlek till vår praktfulla moder jord som i sin tur ännu ruvar på hemligheter. Hemligheter att både längta och fasa inför. Bered dig på att få uppleva hur Sveriges underbara natur mitt framför ögonen förvandlas till en värld där monstruöst groteska varelser sprider sin förruttnelse och ett förblindande mörker som sedan stannar kvar i fantasin långt efter att du lagt ned boken.”
Therese C Larssons Bok-Blogg

”Naturen är beskrivet på ett sätt som gör mig nyfiken. Halland är annars ett landskap jag åker i 120 km/t genom på väg någon annanstans. Nu blev jag nyfiken på naturreservatet Näsbokrok och Nidingen fyr på en ö utanför kusten. Det kanske skulle gå att göra utflykter till dessa ställen i förbindelse med boken?”
TiraTiger Förlag

”Det är ett hissnande, fartfylld och spännande äventyr där den nordiska folktron möter verkligheten i en oförglömlig berättelse som är värd fem av fem möjliga.”
Gullis lästips

Recensioner av I nattens mörker

Bookiecookiez

Det finns ett driv i boken som gör att jag som läsare hela tiden vill vända blad, läsa lite till och att få veta hur det går. Även om den bygger på en klassisk saga är det en ny version och det är inte givet hur den kommer att sluta. Oväntade vändningar och avslöjanden under resans gång håller mitt intresse vid liv. … ”I nattens mörker” är i grunden en enkel historia, men den är skickligt uppbyggd och svår att lägga ifrån sig.

Tora Greve på Tira Tiger Förlag

Förhållandet mellan Diero och Serando är det mest intressanta i berättelsen … Författaren kan det där med skräck och demoner. Därför utgår jag ifrån att hon gjort ett medvetet val i boken I nattens mörker. För den som gillar skräck, kan detta bli ett intressant författarskap att följa.

Kulturloggen

En riktigt bra story i grunden. En by som lever i skräck, ett Draculaliknande monster som bor i ett slott i skogen. … Jag hoppas att Nathalie fortsätter skriva och utveckla sitt författarskap. Jag tror på henne, på att hon har fler obehagliga berättelser att dela med sig av, och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av henne.

Caroline Hurtig

Kunde knappt vänta tills jag var hemma för att börja läsa och jag läste ut den på en dag. Kort och gott så tyckte jag om den, det är mörker, kyla, blod och skräck. … Den var allt annat än förutsägbar och trots att jag trodde att jag visste vad som skulle hända så hade jag ingen aning.

Sirius kista

I nattens mörker är en ganska spännande mörk historia om grymhet, ondska, men i mina ögon framförallt mänsklighet. Med mänsklighet menar jag här våra mindre trevliga sidor som grupptryck, maktutövande, övergrepp, rädsla och hämndbegär.